Med yin yoga får du yoga, mindfulness och kinesisk medicin i ett!

Det är en terapeutisk form av yoga som väldigt tydligt och snabbt ger mental effekt och mer tålamod.

Yin yoga går ut på att gå in i en specifik position och stanna där en stund, ca 5 min eller längre. Det är en skön men kan även vara plågsam yogaform. Här fokuserar vi på kroppens innersta partier så som skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Vi stretchar alltså inte musklerna. Här lämnas leder oskyddade och muskler slappa. Yin är motsatsen till Yang. Med yang tränar vi muskulaturen som t.ex styrketräning eller mer traditionell fysisk yoga.

Inom yinyoga och kinesisk medicin pratar man om Qi – livsenergi som flödar genom meridianer. Meridianer i små kanaler genom kroppen i vår bindväv (fascia). Meridianerna är kopplade till varsina par av inre organ som i sin tur är kopplade till olika mentala, emotionella, energetiska och fysiksa kvalitéer.

På så sätt är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande i yin yoga. Ibland kan smärta, ilska, rädsla o andra känslor komma upp. Vi blir närvarande i det som sker och lär oss känna igen kroppens alla försök till kommunikation och vi lär oss att lyssna.

”Smärtan är ofrånkomlig, lidandet är frivilligt” – Buddha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s